User talk:Vriullop/Archive 3

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Enllaç a WD des de Commons

Vicenç: m'he acostumat a posar a les categories de Commons un enllaç a les corresponents dades de WD i estic dubtant entre els dos següents sistemes tots ells funcionals:

Quin dels dos creus millor?--Isidre blanc (talk) 16:52, 27 March 2017 (UTC)

@Isidre blanc: No tinc cap preferència. El segon és més intrusiu però té l'avantatge de ser una plantilla independent. No ser decantar el pes pro/contra. --V.Riullop (talk) 18:02, 27 March 2017 (UTC)
Template:Attribution-gencat has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this template, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it.

Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!

Jcb (talk) 11:28, 12 December 2017 (UTC)

Títols en anglès

Vicenç: tinc un dubte que m'agradaria resoldre (en anglès estic en les beceroles): quina de les dues categories està ben escrita: "Buildings in les Pallargues" o "Buildings in Les Pallargues"? O totes dues es poden acceptar?--Isidre blanc (talk) 10:39, 28 February 2018 (UTC)

@Isidre blanc: L'article en minúscula s'aplica per un topònim català en una frase en català. En anglès aquest article és inseparable del topònim i va amb majúscula: Buildings in Les Pallargues; igual que en català escrivim "vins de La Rioja" o "ciutats de El Salvador". --V.Riullop (talk) 12:52, 28 February 2018 (UTC)
Doncs m'esglaia pensar la quantitat de categories mal escrites que hi ha a Commons!..Creus que caldria fer l'esforç de reanomenar-les?--Isidre blanc (talk) 14:01, 28 February 2018 (UTC)
@Isidre blanc: Si ningú se n'ha queixat no val la pena. A ulls d'un català o d'altres llengües romàniques no fa mal a la vista. --V.Riullop (talk) 15:17, 28 February 2018 (UTC)

Coordenades de WD a Commons

Bona nit Vicenç, suposo que t'hauràs adonat que a les categories de Commons no cal posar les coordenades si ja són a WD i es posa l'enllaç a WD. És a dir: Commons agafa les coordenades de WD. Exemple Category:Sant Martí de la Nou d'Alòs. Això facilita la correcció d'algunes discrepàncies que es mostren per exemple a Category:Llagostera (la "pega", en el cas dels municipis, és que l'error acostuma a donar-se a WD).--Isidre blanc (talk) 21:45, 7 April 2018 (UTC)

@Isidre blanc: No ho havia vist, cada vegada vaig seguint menys temes. El problema de les coordenades és establir un criteri o alguna referència. Per un municipi, com l'exemple de Llagostera, una diferència de 288 m no és significatiu, totes dues són vàlides. He vist diferents criteris:
  1. Centre geogràfic del terme municipal. Crec que aquest era el criteri de l'ICC. Fa molts anys vaig carregar en les infotaules les coordenades de l'ICC, però amb el temps han desaparegut i el fitxer original ja no el trobo.
  2. Centre urbà. Crec que aquest és el criteri d'Idescat. En la infotaula de ca:Llagostera clica sobre el codi Idescat.
  3. Seu de l'Ajuntament. Crec que aquest és el criteri de Municat. En tots els articles de municipis hi ha un enllaç extern "Informació de la Generalitat de Catalunya", però veig que està trencat. En la pàgina de Dades generals marca un punt semblant a l'Idescat. En el de Situació geogràfica marca un punt diferent. En Mapes municipals oficials, enllaç "cartografia de referència", marca l'Ajuntament.
  4. Segons la precisió. Com que hi ha diferents criteris, tots vàlids, una solució és definir la precisió necessària. Estem acostumats a usar 6 decimals. Com diu a Category:Llagostera la precisió usada a Wikidata és d'11 cm. Això és molt precís fins i tot per un edifici, però és clarament excessiu per un municipi. Està explicat a ca:Viquiprojecte:Coordenades_geogràfiques#Precisió (més que una precisió d'11 cm més aviat és d'uns 8 cm en aquesta latitud). Seguint el criteri indicat "d'una precisió d'una desena de la mida de l'objecte", pel cas de Llagostera hi ha 2,5 km des de l'Ajuntament fins el límit del terme municipal més proper. Per un objecte de 5 km de diàmetre la precisió recomanada és de 500 m, és a dir amb 3 decimals.
No cal fer càlculs en cada municipi. El que jo faria: prendre les coordenades d'Idescat i reduir d'entrada a 4 decimals que donen una precisió d'11 metres (o de 8 m en la nostra latitud). (Quan uso el GPS del cotxe ja m'he acostumat a posar només 4 decimals i hi arribo sense cap problema). Això no es va fer en el seu moment en les infotaules, s'han carregat a WD les coordenades majoritàriament d'en.wiki o d'es.wiki i s'han donat per bones en les noves infotaules. Potser és un projecte de revisió per a ca.wiki i per WD afegint-hi la referència d'Idescat.
--V.Riullop (talk) 09:38, 8 April 2018 (UTC)

Wikidata Infobox

Hola, Vicenç, pots veure l'aplicació d'aquesta plantilla a Category:Convent de Sant Antoni de Pàdua de Torà. Penso que, amb aquesta plantilla, no cal afegir les coordenades a Commons. En endavant, quan categoritzi, només les posaré a WD. Tampoc, potser, caldria posar el codi de l'IPAC. Qué et sembla?--Isidre blanc (talk) 06:55, 7 June 2018 (UTC)

P.D. Un detall molt interessant és que les notes al fitxer es ressalten a l'infobox: veure Category:Besiberri del Mig--Isidre blanc (talk) 07:23, 7 June 2018 (UTC)

@Isidre blanc: Doncs sí, no caldrà ni les coordenades ni el codi, és informació duplicada i no afecta al meu bot. --V.Riullop (talk) 07:41, 7 June 2018 (UTC)

Hello. This history of this file is a little confusing. It was taken from File:Orientmitja2300aC.png, which is taken from Georgian Wikipedia, which took it from Catalonian Wikipedia. Could you please undelete the file at Catalonian Wikipedia (ca:Fitxer:Orientmitja2300aC.png) so that I can copy the logs? Thanks. Magog the Ogre (talk) (contribs) 01:22, 17 July 2018 (UTC)

@Magog the Ogre: Restored. It's an old upload unsourced. --V.Riullop (talk) 08:42, 17 July 2018 (UTC)
Someone deleted it again. Magog the Ogre (talk) (contribs) 00:47, 20 July 2018 (UTC)
@Magog the Ogre: Restored again with template delete removed. --V.Riullop (talk) 07:43, 20 July 2018 (UTC)
Thanks! I updated the authorship.[1] Magog the Ogre (talk) (contribs) 23:55, 20 July 2018 (UTC)

Petición de ayuda

Hola Vicenç, ¿podrías echarme una mano con una traducción? He actualizado {{Attribution-La Moncloa}}: aquí. ¿Podrías actualizar Template:Attribution-La Moncloa/ca de acuerdo con los cambios en la versión en castellano? Gracias --Discasto talk 12:23, 1 October 2018 (UTC)

Hecho. --V.Riullop (talk) 12:38, 1 October 2018 (UTC)
¡¡¡Gracias!!! --Discasto talk 13:40, 1 October 2018 (UTC)

sobre el copyvio

Moltes gràcies Vriullopǃ Me l'apunte. De tota manera altres fotos del mateix usuari les vaig estar cercant i tenia pinta del mateix procediment, però no vaig trobar els originals...

Estaré pendent Pacopac (talk) 15:08, 5 April 2019 (UTC)

Wiki Loves Monuments France 2019

Bonjour,

Le concours Wiki Loves Monuments France est de retour et ouvert jusqu'à 31 septembre ! Déjà 8309 photos ont été importés cette année, vous aussi rejoignez le concours !

Le concours concerne tous les monuments présents dans la base Mérimée (qu'ils soient classés, inscrits ou simplement classés). De l'imposant château aux ruines industrielles, de la chapelle au coin de la rue aux mégalithes en forêt, c'est un impressionnant patrimoine qui attend d'être photographié et documenté. Où que vous soyez il y a des monuments autour de chez vous. Enfin, vous pouvez mettre en ligne autant de photos que vous le souhaitez de ces monuments. Pour information, le règlement est disponible sur le site du concours. Nous attendons vos photos avec impatience !

Les plus belles photos seront sélectionnées par un jury national composé d'amateurs et de professionnels, de contributeurs à Wikimedia Commons et d'acteurs du patrimoine. Un jury international sélectionnera ensuite des meilleures photographies mondiales.

Si vous avez des questions, l'équipe organisatrice se fera un plaisir d'y répondre.

P.S. : vous recevez ce message parce que vous avez participé au concours Wiki Loves Monuments en France les années précédentes. Si vous avez déjà ou si ne pouvez pas participer au concours cette année, faites passer le message autour de vous pour que de nouveaux et nouvelles photographes rejoignent l'aventure !

Bonne journée,

Sarah Krichen WMFr et Nicolas Vigneron, pour l'équipe de Wiki Loves Monuments France, 14:52, 12 September 2019 (UTC)